Renault Clio Bakımları Nelerdir? - Oto Devre \r\n\r\n\r\n
Renault Clio Bakımları Nelerdir?

 

Fransız otomobil üreticisi Renault markasının en çok satan ve sevilen modellerinden birisi olan clio modeli, vakit içerisindeki yenilemeler ile beraber her geçen yıl değişmeye ve gelişmeye idame eden bir otomobildir. Kullanıma bağlı olarak her arabada olacağı benzer biçimde renault clio’da da çeşitli mekanik aşınmalar meydana gelebilmektedir. Bunun yanı sıra bu otomobilin uzun seneler sorunsuz kullanılması her arabada olduğu gibi renault clio’da da periyodik bakımlarının zamanında yapılmasına bağlıdır. Mobil oto servis’te renault clio periyodik bakımları, fren balatası ve diski değişimi, triger seti değişimi, debriyaj seti değişimi, buji değişimi, v kayışı değişimi, amortisör, akü değişimi benzer biçimde işlemler, kısa bir müddet içinde 1 yıl veya 10.000 kilometre olarak yapılabilmektedir.

Periyodik bakım

Otomobilin uzun ömürlü olması açısından periyodik bakımların yapılması olmazsa olmazlardandır. Aksi takdirde motorun aşınması daha çabuk gerçekleşecek ve daha büyük mekanik problemler çıkacaktır. Periyodik bakımlar her 10.000 kilometrede bir yapılmalıdır. Bu bakımlarda değişen parçalar marka ve modele değişiklik gösterse de, yakıt filtresi haricinde aynıdır. Sadece yakıt filtresi her iki bakımda bir değiştirilmektedir. Mobil oto servis’te periyodik bakımda yapılacak işlemler: yağ, hava, polen filtresi değişimi, yağ değişimi, castrol 10-40 motor yağı eklenmesi antifriz, silecek suyu, hidrolik yağı kontrolleri ve eklenmesi, akü voltaj kontrolleri, fren diski, balatası kontrolleri, bilgisayarlı arıza tespiti yapılmaktadır.

Fren balatası ve diski değişimi

Fren balatası ve diski sürekli kullanılan parçalar olduğu için zaman içerisinde aşınmaktadır. Renault clio fren baltası ve diski değişimi yaklaşık 40 ile 60 bin kilometre arasında, test edilip uygun görülmesi halinde değiştirilmelidir. Renault clio fren diski ve balatası değişim fiyatları versiyonlara gore değişiklık göstermektedir.

Triger seti değişimi

Renault clio triger seti değişimi ustalık ve ince ayrıntılar gerektiren bir iştir. Yanlış yapılması otomobilinizin mekanik aksamında başka birçok soruna sebep olabilmektedir. Renault clio triger seti değişimi yaklaşık 60 ile 90 bin kilometre arasında test edilerek yapılmalıdır. Mobil oto servis’te renault clio triger seti fiyatları motor tipine bakılırsa değişim göstermektedir.
Debriyaj seti değişimi

Debriyaj seti de tıpkı öteki birçok parça gibi devamlı kullanıldığından aşınabilmektedir. Debriyaj seti baskı, balata ve bilye olmak üzere üç parçadan oluşmaktadır. Kullanım şekline nazaran erozyon süreleri değişim göstermektedir. Ortalama 40 ile 60 bin kilometre aralığında test edilerek değiştirilmelidir.

V kayışı değişimi:

V kayışı klima, kompresör benzer biçimde biroldukça bölüme tahrik gücünü aktaran kayış olarak vazife yapmaktadır. V kayışı da öteki parçalar şeklinde zaman içinde yıpranmaktadır. V kayışı ortalama 60 ile 90 bin kilometre aralıklarında veya 4 yılda bir değiştirilmelidir.

Amortisör değişimi:

Amortisörler otomobilin en fazlaca kullanılan parçalarının başında gelmektedir. Sürekli yolda giderken konfor seviyenizi ve sarsıntısız sürüşünüzü belirleyen en önemli parçadır. Amortisörler kullanım şekline gore ortalama 60 bin kilometrede bir kontrol edilip değiştirilmelidir. Renault clio amortisör fiyatları versiyonlarına nazaran değişiklik göstermektedir.

Akü değişimi ve buji değişimi

Akü ve bujilerde vakit içerisinde arızalanabilen parçalardandır. Renault clio akü fiyatları kullanılan modele ve markaya gore değişiklik göstermektedir.

www.otodevre.com