Araba Tamirinde orjinal parça kullanmanın gerekliliği - Oto Devre \r\n\r\n\r\n
Araba Tamirinde orjinal parça kullanmanın gerekliliği

 

Araba Tamirinde Orijinal Parça Kullanmanın Gerekliliği

Otomobiller binlerce irili ufaklı parçadan oluşuyor ve uzun ömürleri içinde bir çok kereler yeni parçalara ihtiyaç duyabiliyorlar. Bu da otomobil üreticilerinin maksimum zorlandıkları durumlardan biri. Sadece piyasada satılmakta olan değil daha önceki modeller içinde bu yedek parçaları bulundurmaları gerekiyor. Bu yüzden özellikle otomobillerin sıkça değişen filtreler, fren balataları veya bujileri şeklinde parçalar için devasa bir yan endüstri oluşmuş durumda. Hâl bu şekilde olunca otomobil sahiplerinin her süre  akıllarında ‘orijinal parça mı kullansam, yoksa yan sanayi işimi görür mü?’ sorusu var. İşte, yan endüstri ürünlerdense araba tamirinde orijinal parça kullanmanın gerekliliği konusunda bilinmesi gerekenler…

Araba Tamiri Orijinal Parça

bu aşamada dikkat edilmesi gereken şeylerin başında bu parçanın otomobilin ne kadar hayati bir aksamına dahil olduğu var. Otomobilinizin dikiz aynasıyla motorunuzun bir parçasını aynı noktada değerlendirmemeniz gerekiyor. Buna ek olarak bir çok yedek parça üreticisi ek olarak büyük otomobil markaları içinde aynı parçaların üretimlerini yaptığı için bazı orjinal olmayan parçaların orjinalleriyle aynı kalitede olma şansı var. Ama aynı şekilde bazı üreticiler kaliteye hiç önem vermediği için sorun yaşamanız da olasılık dahilinde.

Peki otomobil sahipleri bu ayrımları iyi yapabilirler mi?

Eğer sürekli otomobil ile ilgilenen, hangi parçanın ne iş icra ettiğinı bilen; endüstri kokusuna alışkın biriyseniz aslına bakarsanız bu mevzulara hakim olmuşsunuzdur. Ama gmeşhurk otomobil kullanıcılarının bu şekilde bir şansı pek olmuyor. Hâl bu şekilde olunca yapmanız ihtiyaç duyulan önce iyi bir servis kullanmak ve servisinizin önerilerine güvenmek. Bu noktada, daha önce paylaşmış olduğumız ‘neden anlaşmalı teknik servis tercih etmeli?‘ başlıklı yazımıza da başvurabilirsiniz.

Orjinal parça aracınız için uzun ömür sağlar:

Günün sonunda orjinal parçalar aracınızın ömrünü tam olarak yaşaması için gerekli ortamı sağlayacakları için uzun süre tercih edilmelidir. Çok ender durumlarda, eğer servisiniz size öneriyorsa yan sanayi parçaları kullanabilirsiniz.


Aracınızın ömrünün uzun olması için tamirlerde orijinal parça kullanımının önemi yadsınamaz. Tıpkı, sıfır araba satın alırken nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda bilgi sahibi olup; aracınızı satın aldıktan sonra da araç sigorta ücreti ve kasko bedeli hesaplama konularına verilmesi gereken ehemmiyet benzer biçimde.

www.otodevre.com